Homepagina
Uw adviespartner voor opslag
van gevaarlijke stoffen
Corcon is een controleorganisme van onafhankelijke milieudeskundigen
en experten erkend door de overheden van de verschillende Gewesten.

Uw adviespartner voor opslag van gevaarlijke stoffen

Corcon is een controleorganisme van onafhankelijke milieudeskundigen en experten erkend door de overheden van de verschillende Gewesten, dat zijn klanten reeds meer dan vijfentwintig jaar professionele ervaring biedt op het vlak van milieuadvies en milieudeskundig onderzoek m.b.t. de opslag van gevaarlijke stoffen. Wij begeleiden u graag bij elke milieuproblematiek die u ons voorlegt.

Tank uit onze ervaring!

De hoofdactiviteiten van ons ervaren team zijn de keuringen van opslaginstallaties van gevaarlijke en brandbare stoffen zowel in de sector van de benzinestations en depots als de opslag van chemische (vloei)stoffen in de industrie.

Wij zijn bovendien hooggespecialiseerd in de controles op de bouw van opslagtanks (bij de tankbouwers en de exploitanten) volgens een breed gamma aan constructienormen. Dit voor zowel metalen als kunststofhouders en over heel Europa.

Daarnaast beschikken wij over een laboratorium waar onder BELAC ISO 17025 accreditatie een aantal testen in het kader van CE-markering kunnen worden uitgevoerd evenals een reeks voor onze sector toepasselijke proeven en onderzoeken.

In toenemende mate willen bedrijven voldoen aan de Vlarem II en andere reglementeringen maar hebben hiertoe de nodige kennis niet (meer) in huis. Daardoor bieden wij begeleiding aan voor bedrijven die nieuwe tankenparken willen installeren, hun bestaande tankenparken verbeteren of aanvullen met nieuwe tanks.

Op die manier vermijden bedrijven dat hun inspanningen verkeerd lopen en hun investeringen vergeefs zijn geweest.

Vraag uw controle aan

Vraag uw offerte aan

Contacteer ons

Expertise